Joomla 3.5 Templates by Bluehost Promo

Boek: Ik hou nog steeds van appeltaart

Diana Moonen is mede auteur van het boek “Ik hou nog steeds van appeltaart”. Over de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel bij kinderen en jongeren.

 

Elk jaar krijgen de ouders van bijna 20.000 kinderen (tot twintig jaar) te horen dat hun kind Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft opgelopen, bijvoorbeeld door een val, ongeluk, vechtpartij, neurologische aandoening of ziekte.

NAH zie je vaak niet meteen aan de buitenkant, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben voor het verdere leven van een kind of puber en zijn gezin. Afhankelijk van de plaats en aard van het letsel kan het kind bijvoorbeeld problemen in het dagelijks functioneren, het leren, gedrag en de belastbaarheid blijven ervaren. Dit betekent ook dat ouders, het onderwijs en de hulpverlening voor de uitdaging worden gesteld om voor deze leerlingen een − vaak langdurig − zorg- en onderwijstraject te realiseren.

Dit praktische handboek geeft ouders een kijkje in de veranderde hersenen van het kind, zodat ze beter kunnen begrijpen wat er nodig is, thuis en op school. Ze krijgen tips voor hun eigen verwerking, die van andere gezinsleden en voor het terugvinden van rust en balans in hun leven. De omgeving snapt beter wat zich afspeelt en krijgt handvatten om het gezin te ondersteunen.


Een aantal recensies van het boek:

  • “Ik neem het boek overal mee naar toe. Naar de revalidatiearts, familie en het ziekenhuis. Het geeft steun".
  • “Ik heb geen kind met NAH maar ik heb zoveel aan de tips. Vooral de tips over je energie meter en de zuurbal”.
  • “Het is fijn om te lezen dat je er niet alleen voor staat. Ik herken veel verhalen en dat is fijn. Ik voel me niet meer zo alleen".Boek bestellen